Om Singles50

Singles50 är en datingsajt som lovar ”särskilda stunder tillsammans” för dig som är över 50 år. Med hjälp av en vetenskaplig personlighetsutvärdering får du tips på personer att dejta som passar din smak.

Snabb start på seriöst förhållande

Det går snabbt att komma igång med Singles50. I princip anger du bara om du själv är man eller kvinna. Är du t.ex. man väljs automatiskt att du vill träffa en kvinna och vice versa. Men du kan själv ändra på detta ifall du vill träffa någon av samma kön. Även om målgruppen är 50+ kan du registrera dig om du är något yngre, men den undre gränsen går vid 40 år. Fyll i din e-postadress och sedan är du nästan redo att börja dejta!

Själva registreringen är dessutom helt gratis. Du kan skicka ett gratis meddelande som ny medlem. För att läsa svaret behöver du en prenumeration, som dock är relativt prisvärd.

Vetenskapligt personlighetstest

Innan du är redo att träffa en ny partner måste du bara göra ett personlighetstest. På Singles50 är detta test något längre än för många av de dating sajter som finns för yngre personer. Orsaken är att Singles50 vill att din matchning ska vara så träffsäker som möjligt. Det tycker vi är bra. Dessutom är testet inte alls för långt enligt oss.

När du gjort testet kommer Singles50 att ge dig en bild av hur de tror att din idealpartner ska vara. Tipset baseras på vetenskaplig forskning. Inga råd är på något sätt förpliktigande och du får själv ta kontakt med någon du är intresserad av.

När du tittar på någon annans profil kan du se hur väl du matchar med dem enligt olika faktorer, t.ex.:

  • Är du rationell eller emotionell?
  • Är du traditionell eller nytänkande?

Håller du avstånd till andra eller gillar du närhet?