Om Academic Singles

Academic Singles har förstått att alla singlar inte är lika. Istället för att du ska behöva filtrera fram personer som har en liknande bakgrund riktar sig hela Academic Singles till personer som du! Har du studerat på universitet eller är högutbildad på annat sätt? Har du eget företag? Det är några exempel på profiler som passar in.

Allt handlar inte om utseende

Datingsidan Academic Singles bygger på en idé att kärlek inte bara bygger på fysisk attraktion. Därför är personlighetstestet det första du gör efter att ha registrerat dig. Här får du svara på frågor som t.ex. om du vill att din partner ska bry sig, vara dominant eller beslutsam. Svaren prickar du in på en skala från 1 till 6. Totalt finns 5 sidor med frågor kring din personlighet och personligheten hos din partner. Baserat på detta vetenskapliga underlag kan Academic Singles sedan sålla fram förslag på olika personer som du kan ta kontakt med.

Hitta någon som matchar dig

Efter personlighetstestet är det dags att ta kontakt med någon som du vill dejta. När du klickar på någons profil får du se mängder med information om personen i fråga. Här ser du vilka likheter du har med denna person. Varje profil får ett antal poäng beroende på hur lika ni är. På samma ställe ser du exempel på egenskaper som ni har gemensamt. Det är spännande och nästan lite beroendeframkallande att bläddra bland profilerna.

Inga profilbilder visas fullt ut innan personen i fråga väljer att den ska visas för någon. Det ger dig anonymitet och hjälper dig att fokusera på andra personers egenskaper. Den bild som visas är suddig så du kan ändå få viss uppfattning om hur personen ser ut.

Gratis att prova

Att prova Academic Singles kostar inget. Män kan skicka ett gratis meddelande. Kvinnor kan skicka hur många de vill. I praktiken innebär det att alla kan skapa sig en uppfattning om hur tjänsten fungerar. I varje fall män behöver betala ett medlemskap för att kunna använda Academic Singles på allvar.