Online dejting – 10 tips hur du träffar en partner på nätet

Om du aldrig tidigare har testat på det här med att dejta på nätet, så kan det vara så att du har lite funderingar och frågor kring hur det fungerar. Kanske du funderar på hur det går till, vilken sida som är bäst att välja, om det finns saker man ska tänka på och så vidare. Här på denna sida får du bra tips och råd om nätdejting som du kan läsa igenom innan du börjar att dejta på nätet.

Online dejting blir allt större – Det blir allt vanligare att dejta på nätet. Man kan fundera på varför det är så, men ett bra svar kan ju vara att det faktiskt är något som fungerar. Det är inte längre udda att söka efter kärleken på nätet, utan det är faktiskt ganska vanligt. Många har en sida eller två, eller en app nerladdad i telefonen. Även media och tidningar uppmärksammar nätdejtingen mer och mer.

Ge en bra beskrivning av dig själv – Ofta så är det som så att när du registrerar dig som medlem, så får du en egen profilsida. Här har du chansen att skriva en presentationstext om dig själv. Se till att du beskriver dig på ett bra och intressant sätt. Var gärna detaljerad kring vad du har för intressen så väl som att berätta vad det är för person du letar efter. Det ger dig större chans att få kontakt med personer som du har gemensamma intressen med.

Lägg till en profilbild – Att lägga till en bild av dig själv är en god idé. Många gånger gör det att fler kontaktar dig. Du vet, som talesättet ”en bild säger mer än tusen ord” och på en dejtingprofil är det viktigt att visa vem man är.

Byt bild ibland – Det är inte fel att då och då byta profilbild. En del av dina bilder kommer att ge fler visningar än andra. Den som fungerar bäst kan du sedan välja att ha kvar. Sedan om sajten du blir medlem på har ett album, så se till att lägga in flera olika bilder av dig själv.

Testa olika singelsajter – För att du ska hitta den singelsajt som passar dig, så är det inte fel att testa på olika! I stort sett alla singelsajter och appar har en kostnadsfri registrering, så det gör att du kan välja flera att börja på. Sedan kan du välja den som verkar bäst för dig.

Läs alla villkor på sajten – Se till att läsa singelsajtens villkor och regler. Flera av dem har så att när du betalar för ditt medlemskap, så kommer det att löpa tills vidare och dra pengar varje månad. Det innebär att det kan finnas en uppsägningstid att ta i beaktande om du vill avsluta ditt medlemskap.

Tro på dig själv – Det är alltid bra att ha en positiv inställning till dig själv och att visa det för andra. I din profil kan du visa att du är en person som tror på dig själv och på framtiden.

Ärlighet varar längst – Det är alltid bra att vara ärlig, både i vanliga livet så väl som på en singelsajt. Talar du osanning och sedan börjar dejta en person, så kommer det att komma fram. Stå för den du är och visa ditt rätta jag direkt.

Tänk på säkerheten – När du är medlem på en singelsajt, så är dina privata uppgifter skyddade. Du bör inte heller på egen hand lämna ut saker som adress eller kontaktuppgifter.

Dejt nummer ett – Om du bestämmer att träffa en person för första gången efter att ha pratat ett tag på sajten, se till att ses ute, på offentlig plats. Det är alltid säkrare att ses med andra personer runt omkring. Läs även om säkerhet vid nätdejting innan du bokar in en första dejt.

Undvik göra misstag när du dejtar på nätet

Precis som det är bra att veta vad man ska eller bör göra när man dejtar på nätet, så är det även bra att veta vad du bör undvika att göra. Här får ett par misstag du bör undvika att göra.

Skicka samma mail till alla
Att skriva ett standardmail, eller standardsvar som du skickat ut till många personer, eller alla är inte så kul. Det blir dels opersonligt och tråkigt samt att det är ganska lätt att upptäcka när det sker. Det är bättre att skriva personliga mail till de personer du är intresserad av.

Vara för påflugen
Det är aldrig bra att vara för påflugen och framfusig när du börjar prata med en person du fattar tycke för. Även om du känner att du vill ha kontakt varje dag och kanske även ses inom kort, så måste du tänka på vad den andra personen vill och känner. Du kan av misstag råka skrämma bort personen i fråga och det vore väl tråkigt.

Snacka om sex
Det finns många gånger personer, som hänger på singelsajter, enbart för att prata sex, eller snusk. Det är inte det som det hela går ut på, när man är medlem på en detingsajt. Om du råkar på en sådan person, och inte uppskattar det, så finns det ofta så att du kan blockera personen från vidare kontakt.

Vara påverkad
Det är inte en god idé att nätdejta när du har druckit en massa alkohol. Ofta kan det leda till missförstånd, eller att du skriver något dumt till en person du nätflörtat lite med tidigare.

Prata om utseendet
Även om det är viktigt med att ha en profilbild, så är det inte det de första man bör prata om. Det finns de som skriver långa mail om hur vacker en person är, men det är trevligare att få ett mail, som handlar om det man skrivit i sin profiltext.

Skippa att ha bild
Om man är seriös med sin online dejting, så är det ett bra val att ha en profilbild. Om du skippar att ha en bild, så kan det leda till att mindre personer kontaktar dig, eller svarar på dina mail. Många vill gärna se vem det är de skriver med.