Om Badoo

Badoo är en dejtingsida som varit igång sedan 2006 och den är dessutom en form av nätverkssida. Med denna sajt, och med appen de tillhandahåller så är det lätt att hitta, så väl som att kontakta människor som finns i ens närhet. Det kostar inget att registrera sig på denna sida, och de som hänger här är främst unga vuxna, mellan 20-35, men det finns så klart både yngre och äldre medlemmar.

Enkelt att komma igång

Det är helt gratis att skapa ett konto på Badoo och det går att göra via flera olika sociala medier om man vill. Det går bland annat att registrera sig via Facebook och Google. Det går även bra att skapa ett konto på det vanliga sättet genom att fylla i användarnamn, e-post och andra uppgifter. Du behöver inte använda ditt riktiga namn, utan kan ha ett specifikt användarnamn om du vill. Du kommer sedan att få en egen sida, med din profil. Där kan du skriva en presentation, välja ett visst antal förifyllda frågor och även ladda upp profilbild, samt andra bilder.  Du kan verifiera din profil, genom bland annat telefonnummer, Facebook och Google +, samt flera andra alternativ.

Hitta andra singlar

Som gratis medlem får du tillgång till en hel del funktioner. Du kan bland annat söka efter folk i din närhet, eller gå via det som kallas för encounters. Om du har på din platstjänst i telefonen, så kan du hitta andra personer, som befinner sig nära där du är. Det går även att se om ni korsat väg nyligen. Det finns en bläddringsbar sida, där du kan kolla av alla som är nära, eller nyss har varit nära dig. Du kan filtrera denna lista efter kilometer, ålder, onlinestatus med mera om du vill. Det finns även ett avancerat sökfilter att använda sig av. Om du köper så kallade Badoo credits, så kan du själv puffa upp dig högt på dessa listor. Du kan som gratis medlem gå in på andra personers profiler, skicka meddelande, flörta och lägga till dem som favorit. Encounters är en annan funktion, där du snabbt kan kolla av andra medlemmar. Du får upp en profil, som du kan swipa åt höger om du finner den intressant och åt vänster om du inte är intresserad. Du kan även klicka på ja, nej eller kanske. Om båda personer varit på varandras profiler, och klickat ja, så får man en matchning.

Andra funktioner

På Badoo finns det även flera andra funktioner. Du kan till exempel ge betyg på andra medlemmars bilder, du kan blockera användare och du kan uppgradera ditt medlemskap. Dels kan du betala och få det som kallas för Super Powers och dels kan du köpa det som kallas Credits. Du kan även välja att få Badoo Premium. Du kan då se alla som gillat dig, du kan vara osynlig användare, få dina skickade meddelanden lästa först, ångra röster i encounters, se vilka som lagt till dig som favorit och mycket mer.